Klubbløse Riise:  - Det er rart ikke å spille

ORMØYA (VG) I helgen åpnet Premier League. John Arne Riise (33) bor på Petter Northugs gamle hybelrom i Oslo – og venter fortsatt på det rette tilbudet.

– Det er rart ikke å spille, innrømmer venstrebacken etter 16 år som utenlandsproff i Monaco, Liverpool, Roma og Fulham.

Nå bor han hjemme hos manager Lars Gilleberg på idylliske Ormøya i Oslo. I den samme kjelleren Petter Northug bodde for et par år siden da langrennsstjernen brukte Gilleberg som manager.

– Vi solgte huset siden vi skal fortsette å bo i utlandet. Vi har bodd litt hos broren min, litt hos svigermor og nå her. Lars er veldig gjestfri. Når jeg våkner om morgenen ser jeg rett inn i verdens største bilde av Petter Northug. Hehe. Det er hyggelig, det, sier John Arne Riise og smiler.

Bekrefter Villa-interesse

Han har vært klubbløs etter at kontrakten med Fulham gikk ut i sommer. Om 12 dager, 31. august, stenger det internasjonale overgangsvinduet, men mannen med en av Norges største fotballkarrierer er ikke urolig for hva fremtiden vil bringe.

– Jeg har is i magen. Det har selvfølgelig vært interesse og ting jeg har sagt nei til. Jeg tar meg god tid. Det skal stemme både for meg, familien, fremtiden og karrieren generelt, sier Riise.

Han bruker fortsatt Struan Marshall som agent, den samme mannen som blant annet tar seg av Steven Gerrards interesser.

– Man er ikke 22 år lenger. Han må nok jobbe litt mer nå enn det han har gjort tidligere. Men det er en del av gamet.

– Det går rykter om at Aston Villa er aktuell som ny klubb?

– Det har vært interesse fra noen engelske klubber. Aston Villa har vært en av dem. Det har vært en del interesse fra Spania også. Men det har ikke vært et skriftlig tilbud ennå. Jeg forholder meg ikke til noe før det foreligger, svarer Riise.

– Interessen er såpass stor at det med sikkerhet blir en løsning. Jeg tror sjansen er 60–70 prosent for at han havner i en klubb i Europa, sier manager Lars Gilleberg.

IDYLLISK PÅ HJEMMEBANE: John Arne Riise lader opp til ny sesong og bor for øyeblikket på Ormøya i Oslo. Foto: KYRRE LIEN

– Jeg tar det med knusende ro. Jeg stresser ikke. Jeg vet at noe vil skje. Jeg ser for meg et par år til utlandet, sier Riise, som fyller 34 år 24. september.

Kunne vurdert Norge

Etter det VG erfarer har også klubber fra Qatar vært på banen.

– Jeg er åpen for å diskutere det meste. Det er nesten to uker igjen av overgangsvinduet. Mye kan skje. Men det mest aktuelle er Europa akkurat nå.

Han har lagt bak seg en begivenhetsrik sommer der bryllupet med sin Louise Angelica selvsagt var det store høydepunktet. For å holde formen ved like har han både trent på egen hånd og med Lillestrøm.

– Jeg har hatt en lang og god sommer der jeg har fått gjort masse. Jeg har trent bra i det siste, men det vil nok ta noen uker før jeg er matchfit. Hadde det ikke vært for regelen til Norges Fotballforbund hadde jeg også vurdert norsk fotball. Men det er ikke aktuelt for meg å droppe avtalen med Betsson. Hvis jeg skal spille i norsk fotball, så skal jeg ha med Betsson, påpeker sunnmøringen – som har to og et halvt år igjen av avtalen med spillselskapet.

Inspireres av Northug

– Det er sikkert noen som tror jeg er ferdig. Derfor gleder jeg meg til å få en ny klubb for å vise at jeg har flere gode år igjen. Jeg håper på en toårskontrakt i første omgang.

– Da skal jeg gå i Northug-modus når det kommer til trening og fokusering, sier John Arne Riise.

VG info

John Arne Riises klubber på A-lagsnivå etter at han forlot Aalesund i 1998:

Monaco (1998-2001)
Liverpool (2001-08)
Roma (2008-11)
Fulham (2011-14)
2014 ?

LES MER:

Forrige sak: Fjerner rustflekker med leire

Neste sak: Henrik (17) skal sette standarden etter Dale Oen