Se dokumentaren:

Islamister truet med å

halshugge danske Jeppe

Den danske journalisten Jeppe Nybroe ble kidnappet på grensen mellom Syria og Libanon. Islamister truet med å hugge hodet av ham, mens familien satte sin lit til at en privat forhandler – i all hemmelighet – skulle redde sønnens liv.

Kidnappingindustrien blomstrer. Flere forsikringsselskaper har kidnappings-poliser de selger til rike enkeltpersoner eller multinasjonale selskaper – de mest attraktive målene for gisseltakere.

Hvert år kidnappes mer enn 30.000 mennesker verden rundt, og det er «big business» for mange. Vi blir med på innsiden av en lukket industri, og møter ofre, advokater og forhandlere som er spesialister på løsepengeforhandlinger.

Vi møter også Jeffrey, som jobber med å sette sammen team som skal kommunisere og forhandle med kidnappere. For første gang har han gått med på å la et filmteam følge ham på jobb.

VG har kun rettigheter til å vise «The Ransom» i Norge, og det vil derfor ikke være mulig å se filmen hvis du befinner deg i utlandet. Fransk dokumentar fra 2017. Filmen har aldersgrense 9 år.

I VG+ får du

  • Eksklusive artikkelserier | Fordypning i nyhetssaker | Tilgang til hele vårt dokumentarbibliotek
VG+ autofornyes og kan sies opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.