Arbeidspsykologen svarer: Logger aldri av - arbeids-presset går på helsen løs

En 49-åring forteller om en svært hektisk arbeidshverdag hvor «det uformelle forventningspresset» med å følge med på den stadig raskere utviklingen - og å svare på telefoner og e-poster døgnet rundt - går på helsen og motivasjonen løs.

«Jeg er 49 år gammel og jobber i en industri- og teknologibedrift med internasjonale kunder som har høye forventninger til rask og døgnkontinuerlig service. Jeg jobber med produktutvikling og support i en avdeling med mange yngre, energiske kolleger. Miljøet er godt, men fryktelig hektisk og med stort arbeidspress.

Jeg føler på et økende press på å «følge med på utviklingen», holde meg oppdatert på nye apper, software og trender i bransjen. Jeg har ofte hoedepine, søvnproblemer, klarer ikke å legge fra meg mobilen og e-post osv. Formelt sett forventes det ikke at vi er tilgjengelige utenom arbeidstiden, men i realiteten er det jo slik. Mine yngre kolleger virker å svare på telefoner og e-poster døgnet rundt.

Jeg kjenner på en tyngende ensomhet og tristhet, har ingen overskuddsenergi og frykter for jobben min om jeg sier ifra. Har du noen gode råd?»

I VG+ får du

  • Eksklusive artikkelserier | Fordypning i nyhetssaker | Tilgang til hele vårt dokumentarbibliotek
VG+ autofornyes og kan sies opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.